Jump to content
Cover for Stilguiden
Isbn: 978-91-8737-177-6
Publisher: Bladh by Bladh
Category:
Social and cultural history
Accessible since: August 2015

E-book

Stilguiden

"A womans dress should be like a barbe-wired fence: serving its purpose without obstructing the view."
Sophia Loren

Det har gjorts en del stilguider de senaste åren exempelvis Camilla Thulins två bästsäljande böcker i ämnet, behändiga översatta Modeguide för män; Per Nilsson Snyggt och Magdalena Ribbing får oavbrutet ge stilråd i DN och har inbegripit kläder (snarare klädvett) i exempelvis boken Etikett på jobbet.
Att behovet finns kan väl bevisas med att politiker numera har stylister som hjälper dem att klä sig rätt och representativt inte heller är det en slump att större varuhus har personal shopping-service. På tv förekommer klädrådgivning i flera olika program, från Kvällsöppet till de brittiska stylisterna Trinny & Susannah gör-om-mig-program. Det senare är väl ungefär som att ha en personlig tränare i hur man klär sig. Att det finns oändligt många som har behov av den hjälpen bevisas just i de programmen!

Och nu kommer modespecialisten Lotta Lewenhaupts Stilguiden, en lättsam, fullmatad och träffsäker guide och regelbok i ämnet.

I sin helhet är en stilguide som en allmän hjälpreda, ett ojävigt smakråd som verkligen kommer med goda råd.
Ämnet är egentligen outtömligt, men det finns vissa basregler som tas upp i boken:
Trolla bort figurproblem
Bygg en vettig basgarderob
Kvalitet framför slit & släng
Klädvård
Klädkoder, rätt klädd vid rätt tillfälle
Packa rätt
ABC i stilråd

Boken är dessutom späckad med kvicka och kloka citat av en mängd kända modepersonligheter och illustrerad av Lotta Lewnhaupts egna underbara teckningar.

OM FÖRFATTAREN
Lotta Lewenhaupt brukar beskrivas som en pionjär inom området mode. 2003 mottog hon tidningen Elles hederspris, Ellen, med motiveringen: Med stora kunskaper inom både det internationella och svenska modet har hon under tre decennier generöst delat med sig av sitt vetande både som författare, modejournalist och lärare. Hon är ansiktet och pennan bakom ordet modepassion.


Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone