Hoppa till innehållet
Omslagsbild för De skapande maskinerna : Hur AI lär sig koda mänsklig kreativitet
Isbn: 978-91-2716-419-2
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
IT & teknik
Tillgänglig sedan: mars 2020

E-bok

De skapande maskinerna : Hur AI lär sig koda mänsklig kreativitet

Kan en dator måla, komponera musik eller skriva en roman? Kan den tävla med Mozart, Shakespeare eller Picasso? I denna välskrivna och originella bok undersöker Marcus du Sautoy den mänskliga kreativiteten och om artificiell intelligens som framgångsrikt redan tagit över många arbetsuppgifter också kommer att stjäla jobben från konstnärer, musiker och författare.

Länge trodde man att en dator bara kan göra vad vi programmerar den till, men dagens AI fungerar inte så. Den kan staka ut sin egen väg genom att lära av misstag på samma sätt som barn. Utvecklingen har gått otroligt fort.

Konst genererad av AI säljs numera dyrt på interna­tionella auktioner och musikprogram skriver ny musik i avlidna kompositörers anda. Att spotta ur sig ett antal nya konst- och musikstycken räcker naturligtvis inte för att förändra kulturvärlden, men vem vet vad som händer i framtiden? Måste kreativitet och skaparkraft vara knutet till biologiskt liv och en mänsklig hjärna? Marcus du Sautoy tar oss med in i en framtid som för många av oss ter sig overklig. Resultatet är en fascinerande upptäcktsfärd som förändrar vår syn på vad det innebär att vara människa och som får oss att förstå AI lite bättre.

A brilliant travel guide to the coming world of AI.
Jeanette Winterson


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone