Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Äldst, yngst eller mittemellan
Isbn: 978-91-7829-921-8
Förlag: Word Audio Publishing
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: juli 2020
Uppläsare: Anna Godenius
Length: 8 timmar 13 minuter

Ljudbok

Äldst, yngst eller mittemellan

Våra syskonrelationer präglar oss hela livet. Din plats i syskonskaran kan ha stor betydelse för din framtid. Inte sällan gifter sig en lillebror med en storasyster, och är du mellanbarn kommer du troligen att agera medlare även på din arbetsplats.

Men vad händer när en storebror gifter sig med en storasyster, när det bara är mellanbarn i ledningsgruppen och när två endabarn bildar familj? Hur påverkas syskonskarorna av nybildade familjer, och finns det en idealisk syskonplacering?

”Äldst, yngst eller mittemellan” är en intressant och tankeväckande bok om syskonrelationer. Här tas även upp begrepp som pseudotvillingar (syskon som bara har ett och ett halvt års åldersskillnad) och funktionella endabarn (om det är sex år eller mer mellan syskon, eller syskon som vuxit upp i olika hushåll).

Elisabeth Schönbeck är beteendevetare, diplomerad småbarnspedagog och specialintresserad av syskonforskning. Hon arbetar sedan tjugo år tillbaka på heltid med att hålla kurser och föredrag om syskonrelationer och hur de påverkar oss.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone