Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Natt med häst
Isbn: 978-87-2682-404-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Hus & hem
Tillgänglig sedan: mars 2021

E-bok

Natt med häst

Harriet är fjorton år och älskar hästar. När det är fritt valt arbete i skolan så åker hon och hennes vänner ut till Bondestads ridskola, där de även spenderar all sin lediga tid. Men magister Hubert tycker inte att ryttarna från Bondestad är något att ha. När Skolans Dag planeras säger han att deras ridning inte är värd att visa upp. Hur kan han säga så? Varför måste han och hoppryttarna i klassen vara så malliga?

Det är Marita som driver ridskolan fastän hon egentligen inte är så mycket äldre än sina elever. Hon kan allt om hästar - i alla fall säger hon det. Men Harriets kompis Micke säger att Marita är rädd och inte alls så duktig som hon säger. Att hon bara bryr sig om pengar och är orättvis mot hästarna. Kan det verkligen vara så? Harriet vill inte tro att det är sant - men då kommer det en häst som får henne på andra tankar...



Nan Inger Östman (1923-2015) var en svensk författare som skrev böcker för både barn och vuxna. Hon är kanske framför allt känd för att ha skrivit ett stort antal böcker om hästintresserade ungdomar. År 1987 tilldelades hon Astrid Lindgren-priset.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone